ملا حسينقلي شوندي مشهور به ملا حسينقلي همداني به سال 1239 قمري در روستاي شوند درجزين از توابع رزن متولد شد. نسب وي به صحابي مشهور پيامبر اسلام، جابربن عبدالله انصاري باز مي‌گردد.

در کتاب «بزرگان و سخن سرايان همدان» آمده است: «در زادگاه وي، شوَند درگزين جمع زيادي از نوادگان جابر زندگي مي‌کنند. نزد آنان جامه‌اي از حضرت علي است. هرگاه مرض طاعون در آن منطقه و روستاهاي اطراف پيدا مي‌شده آن جامه را در آبي شستشو مي‌دادند و به عنوان تبرک از آن آب مي‌نوشيدند . کساني که از آن آب مي‌نوشيدند، به طاعون مبتلا نمي‌شدند. آن گاه که شاه عباس صفوي از اين موضوع مطلع گرديد، مقداري از اين لباس را جهت تبرک از آنان گرفت. اين جامه‌اي است که علي آن را به جابر، جدّ اعلاي همداني هديه کرده است.»

همداني فرزند رمضان علي چوپان بود که بعد به شغل پينه دوزي (کفاشي) روي آورد. در اوايل زندگي، رمضان علي از داشتن فرزند محروم بود. تا اين که توفيق زيارت امام حسين ـ عليه السلام ـ براي او حاصل شد. رمضان علي در کنار بارگاه ملکوتي امام حسين ـ عليه السلام ـ نذر کرد که اگر خداوند متعال فرزند پسري به او عنايت کند، نامش را در زمره غلامان آن حضرت ثبت کند و او را براي ترويج مذهب جعفري تربيت کند. پس از مراجعت از کربلا، دعاي او به هدف اجابت رسيد و نذرش مقبول درگاه خداوندي قرار گرفت. خداوند متعال به او دو فرزند پسر عنايت کرد که اولي را حسينقلي و فرزند دوم را کريم قلي (بنده خدا) ناميد. رمضان علي علاقه شديدي به روحانيت داشت. آرزويش اين بود که فرزندانش از عالمان دين محسوب شوند.[نيازمند منبع] پدرش او را به تهران فرستاد تا به تحصيل علم پرداخته و در زمره? عالمان درآيد. وي در تهران نزد شيخ عبدالحسين تهراني تحصيل کرد. همچنين مدتي در سبزوار شاگرد حکيم ملاهادي سبزواري بود و بعد از آن راهي عتبات گرديد. ملا حسينقلي در نجف به درس شيخ مرتضي انصاري حاضر شد و بعد از چندي با آقا سيد علي شوشتري آشنا گرديد و زير نظر او به سلوک پرداخت.

به نقل از حسن زاده آملي؛ چون شيخ انصاري از دنيا رحلت کرد همداني در پي نوشتن مطالب اصوليه و فقهيه شيخ انصاري شد، مرحوم شوشتري او را منع کرد و گفت: اين کار تو نيست، ديگران هستند اين کار را بکنند، شما بايد مستعدين را دريابيد. وي سيصد نفر را به طوري تربيت کرد که هر يک از اولياء الله شدند، از آن جمله: شيخ محمد بهاري، سيد احمد کربلايي، ميرزا جواد ملکي تبريزي، شيخ علي زاهد قمي، سيد عبدالغفار مازندراني.

شاگردان

شاگردان مکتب ملاحسين‌قلي را بيش از سيصد نفر ذکر کرده‌اند که نام چند تن از سرآمدان آنان بدين قرار است:

سيد احمد کربلايي

سيد ابوالقاسم اصفهاني (دامادش)

سيد آقا دولت آبادي

شيخ محمد بهاري

شيخ باقر قاموسي

ميرزا جواد ملکي تبريزي

سيد محمد سعيد حبوبي

شيخ آق تبريزي

شيخ علي (پسرش)

شيخ علي زاهد قمي

سيد محمود طالقاني نجفي

شيخ موسي شراره

آيت‌الله شيخ محمدرضا تنکابني

سيد جمال الدين اسدآبادي

ملا محمد کاظم خراساني

شيخ آق تبريزي





  نسخه مناسب چاپ | خروجي word | ايميل |


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

موزیک بروز (¬‿¬) backlinkvatar آپ موزيک کافه دراما دنياي وب و فناوري مرد باران سوزستان